Steeds meer mensen hebben de loopmicrobe te pakken. Het stadspark, een groene oase in het midden van de stad, heeft het potentieel om een ideale loopomgeving te worden. Er is reeds een afstand van 1,4km beschikbaar met afstandsduiding om de 100 meter. Daarom stel ik samen met Jong VLD Antwerpen de aanleg van een Finse piste voor in het stadspark naar voorbeeld van Leuven en Beveren.

Telkens ik ga lopen, zijn er twee zaken die mij storen. Ten eerste is de ondergrond dolomiet, wat erg slecht is om op te lopen en een ander punt waaraan gewerkt kan worden, is verlichting. Voor veel sportievelingen is ‘s avonds het ideale moment om te gaan sporten en de stress van de werk- of schooldag achter zich te laten. Om aan deze behoefte te voldoen is er echter passende accommodatie nodig in onze binnenstad.

Daarom zou de aanleg van een Finse piste ideaal zijn. Dit is een loopparcours voor joggers dat bestaat uit 2 lagen: een zachte dempende toplaag die zorgt voor een aangenaam loopgevoel en een funderingslaag die zorgt voor drainage. Een Finse piste zorgt verder ook voor minder blessures. Ook wil ik als jonge liberaal slimme verlichting plaatsen zodat lopers (of andere bezoekers) niet meer in het donker hoeven te lopen. Door gebruik te maken van slimme verlichting, wordt er geen energie verspild en worden de lampen aangestoken wanneer er iemand voorbijloopt. Het stadspark heeft alle capaciteiten om een ontmoetingsplaats voor sporters te worden in het centrum van de stad, maar dan moeten we als stad wel de nodige infrastructuur voorzien.

Ontvang gratis e-mailupdates!

Meld je nu aan en ontvang een e-mail zodra ik nieuwe inhoud publiceer.

Ik zal je e-mailadres nooit weggeven, ruilen of verkopen. Je kunt je op elk moment afmelden.

Malcare WordPress Security