OVER MEZELF

Waarom politiek en waarom Open Vld?

Politiek is echt een roeping, de wil om van ons land een plek te maken waar iedereen gelukkig kan zijn. Mensen kunnen mij naïef noemen, maar ik zou het eerder omschrijven als positieve ingesteldheid en het doorzettingsvermogen om er volledig voor te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen in het leven dezelfde kansen moet krijgen, maar deze kansen ook moet benutten. Dit hangt voor mij erg samen met vrijheid. Iedereen moet de vrijheid krijgen om zich te ontwikkelen en zo de beste versie van zichzelf te worden. Om deze twee redenen is Open Vld de enige keuze voor mij.

Wie ben ik?

Ik ben Magalie, 29 jaar en ik woon in het midden van ‘t stad. Antwerpen dus! Nadat ik mijn master in de politieke communicatie haalde en deeltijds werkte als fractiemedewerker voor Open VLD Antwerpen, heb ik de kans gekregen om als woordvoerder van Schepen Marinower aan de slag te gaan. Ondertussen werk ik als woordvoerder in het Vlaams parlement. Politiek is mijn passie, maar ook ondernemen zit in mijn bloed. Dat doe ik samen met de liefde van mijn leven. Heb je ook nood aan een marketing of P.R. voor je bedrijf of heb je een klein hongertje? Dan kan je bij ons terecht. Samen hebben we een digital marketing Agency, Rebel Agency en een Ghost Kitchen, Rebel Kitchens. Hoe we hier mee zijn begonnen? Dat vertel ik je graag met een pintje op café!

Bij Jong VLD Antwerpen ben ik voorzitter van een geweldig team jongeren. Daarnaast versterk ik in het weekend de KLYC, een leuke jachtclub waar een brasserie aan verbonden is. Ik probeer naast mijn werk en vrijetijdsbezigheden ook tijd te vinden voor mijn vrienden en familie. Ik heb twee kleine zusjes van 11 die af en toe komen slapen en ik vind het erg leuk om te gaan eten of feesten met vrienden. Wanneer ik tijd over heb probeer ik, samen met mijn vriend te gaan lopen in het stadspark of te fitnessen in Fitopia. Ten slotte hou ik erg van reizen. Andere culturen en bestemmingen zorgen ervoor dat je je blik op de wereld verruimt.

Steun en toeverlaat

Politiek is niet iets wat je alleen kan. Je hebt mensen nodig rondom je, die je kan vertrouwen en waar je op kan rekenen en bouwen. Ik kan met heel veel liefde en trots zeggen dat de mensen rondom mij, de allerbeste zijn. Mijn ouders die mij gemaakt hebben tot de persoon die ik vandaag ben en ervoor hebben gezorgd dat ik alle kansen heb gegrepen. Mijn vrienden die altijd klaarstaan om mij te promoten en mee te gaan flyeren en dergelijke. En mijn grootste steun en toeverlaat waar ik altijd op kan rekenen, mijn man, Jordy. Zonder al deze mensen zou mijn verhaal in de politiek er helemaal anders uitzien.

Mijn ambitie

Mijn grote ambitie? Dat is om de eerste vrouwelijke premier van België te worden, maar dat zal nog niet voor morgen zijn. Daarom blijf ik elke dag verder werken om dichter bij mijn grote droom te komen.

Politieke loopbaan

In 2016 heb ik mij aangesloten bij Jong VLD Antwerpen. Niet veel later kwam de functie ledenbeheer vrij, waarvoor ik solliciteerde en na overleg van het bestuur ook kreeg toegeschreven. Ondertussen ben ik al 5 jaar voorzitter van Jong VLD Antwerpen. Ik vind het geweldig om mij in te zetten voor én met Antwerpse jongeren. De voorbij jaren hebben we al heel wat acties gevoerd, alsook evenementen georganiseerd om jongeren en politiek terug bij elkaar te brengen. Zo ijverden we voor meer regenboogvoetpaden, de legalisering van cannabis, het invoeren van nachtvervoer en het aanleggen van peukentegels. We gingen de straat op om slachtoffers van straatintimidatie een hart onder de riem te steken en startte een sensibiliseringscampagne. Ook organiseerden we al tig van politiek getinte events. Kortom Jong VLD Antwerpen zorgt voor een leuke gevulde agenda.

Stelselmatig begon ik ook meer naar activiteiten van Open Vld Antwerpen te gaan en begin 2018 werd ik gevraagd om vanaf de achtste plaats te strijden voor het district Antwerpen en vanaf plaats 40 voor de stad. De maanden voor de verkiezingen waren echt geweldig. Ik ging erg veel de straat op om met mensen te praten en te horen wat hun problemen waren. Dat is volgens mij de essentie van aan politiek doen, luisteren naar wat er bij de mensen leeft. Sinds de campagne ben ik nog zekerder dat het echt is wat ik wil doen. Ik ben ook heel erg dankbaar voor alle mensen die in mij geloofden, ik ben van plaats 40 naar plaats 12 gesprongen. Wat toch een hele prestatie is en ik erg blij mee was.

Begin 2019 werd ik gebeld door Christian Leysen met de vraag of ik de kamerlijst mee wilde versterken en uiteraard heb ik dit met plezier gedaan. Wat een campagne was dat. Korte nachtjes en enorm veel op de baan om mensen te overtuigen om liberaal te stemmen. Naast het campagne voeren, versterkte ik ook het Open VLD team in de stad Antwerpen als deeltijds fractiemedewerker. Ik heb dit enorm graag gedaan totdat een andere kans op mijn pad kwam. Schepen Claude Marinower zocht een nieuwe woordvoerder. Dit was exact wat ik wilde doen. Want zeg nu zelf.. Wat is leuker dan je eigen stad mee vorm geven?

Na drie leerrijke jaren en een Schepen die op pensioen ging, heb ik mij een tijdje full-time gefocust op mijn twee ondernemingen. Samen met mijn man zetten we ons hier dagelijks voor in. Ik heb geen zittend gat dus naast de passie om aan politiek te doen, is er ook de droom om onze onderneming uit te bouwen. Sinds eind 2023 werk ik als woordvoerder in het Vlaams parlement onder fractieleider Willem-Frederik Schiltz. En sinds kort ben ik ook campagneleider in de stad Antwerpen waardoor ik kan bouwen aan team, of zeg maar beter een liberale familie om Antwerpen morgen te doen werken. Uitzonderlijk gelukkig dat ik ook van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken. En immens dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen én gegrepen.

Magalie Verstraelen Kamerlijst plaats 16 Verkiezingen Open VLD Antwerpen
  

  Persoonlijk

 • Naam: Magalie Verstraelen
 • Geboortedatum: 28/09/1994
 • Woonplaats: Antwerpen
 • Status: in een relatie
 • Familie: Geweldige ouders en 2 schattige zussen
 • Lievelingskleur: Blauw
 • Mijn grote voorbeeld: Barack Obama
 • Mijn grote ambitie: De eerste vrouwelijke premier worden

  Opleiding

 • Humaniora: Regina Pacis Hove
 • Bachelor in de politieke wetenschappen
 • Master in de politieke communicatie

  Loopbaan

 • 2016-2018: Ledenbeheer Jong VLD Antwerpen
 • 2018-2019: Ledenbeheer & Communicatie Jong VLD Antwerpen
 • 2018: Kandidaat districts -en gemeenteraadsverkiezingen
 • 2019: Kandidaat Federale verkiezingen
 • 2019-2020: Fractiemedewerker Open VLD Stad Antwerpen
 • 2020-2022: Woordvoerder Schepen Claude Marinower
 • 2023-Heden: Woordvoerder Vlaams Parlement

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang gratis e-mailupdates!

Meld je nu aan en ontvang een e-mail zodra ik nieuwe inhoud publiceer.

Ik zal je e-mailadres nooit weggeven, ruilen of verkopen. Je kunt je op elk moment afmelden.