Jong VLD Antwerpen zorgt voor propere straten

Gisteren trok Jong VLD Antwerpen erop uit om de strijd tegen zwerfvuil aan te gaan. De jonge liberalen koppelden het nuttige aan het aangename en gingen ploggen. Beter bekend als joggen en ondertussen zwerfvuil oprapen. Van joggen kwam er niet veel in huis door de hoge concentratie aan zwerfvuil op de straten. 

“Zwerfvuil is nog steeds een grote plaag in onze stad. Wij snappen niet dat mensen hun afval gewoon op straat achterlaten, daarom hopen we dat we met onze actie mensen bewust hebben gemaakt van het probleem. Wij willen ook na de verkiezingen inzetten op propere straten. Handen uit de mouwen, voeten op de grond en gewoon doen!”, aldus Magalie Verstraelen, voorzitter van Jong VLD Antwerpen.

De jongeren maakten ook een opmerkende vaststelling. “Vooral de zitbanken zijn echte verzamelplaatsen van sluikstort, met blikjes en glazen flessen. In de nabije omgeving staan echter geen vuilnisbakken. Ons voorstel is om hier rekening mee te houden bij de herwaardering van het Stadspark en wel vuilnisbakken naast de zitbanken te plaatsen. Zo gaan we de strijd aan tegen sluikstort en maken we onze parken opnieuw proper”, zegt districtsraadslid en Jong VLD-lid Stella Vansummeren.

Volgens de jongerenvoorzitter van de Antwerpse liberalen is hun tocht niet onopgemerkt voorbij gegaan. Zowel in het stadspark, als op de straten, kregen ze veel bewondering van voorbijgangers. “Op een gegeven moment kregen we zelfs de steun van een voorbijkomende combi. De agenten gebruikten hun megafoon om over de Mechelsesteenweg een bedanking te laten weerklinken. Al deze fijne reacties zorgen ervoor dat we hier zeker nog gevolg aan gaan geven ”, derhalve de voorzitter van de jonge Antwerpse liberalen.

Ontvang gratis e-mailupdates!

Meld je nu aan en ontvang een e-mail zodra ik nieuwe inhoud publiceer.

Ik zal je e-mailadres nooit weggeven, ruilen of verkopen. Je kunt je op elk moment afmelden.

Malcare WordPress Security